• Αρχική
  • Νέα
  • ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ: ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ: ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

|

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Υποστήριξης Θυμάτων Βασανιστηρίων, η ΜΕΤΑδραση πραγματοποίησε το Σάββατο 26/6 στην Πλατεία Συντάγματος, την πρώτη από μία σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού αναφορικά με το ζήτημα των βασανιστηρίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελπίδα και Μνήμη: Ταυτοποίηση και Πιστοποίηση Θυμάτων Βασανιστηρίων».

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν αρκετοί οι συμπολίτες μας που θέλησαν να ενημερωθούν για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα που φάνηκε να αγνοούν.

Ευχαριστούμε θερμά τις ακούραστες εθελόντριές μας που παρά την αφόρητη ζέστη παρέμειναν απτόητες καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, καθώς και τον Δήμο Αθηναίων για την έγκριση της σχετικής άδειας.

Από το 2011, η ΜΕΤΑδραση είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που πιστοποιεί θύματα βασανιστηρίων, ενώ η διαδικασία που ακολουθείται είναι βασισμένη και καθοδηγείται από τις αρχές του «Πρωτοκόλλου της Κωνσταντινούπολης». Μέχρι σήμερα, από το πρόγραμμα έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 1.510 άτομα.

Το έργο «Ελπίδα και Μνήμη: Ταυτοποίηση και Πιστοποίηση Θυμάτων Βασανιστηρίων» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τη  ΜΕΤΑδραση.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active Citizens Fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr


© Metadrasi.org. All rights reserved.

WebDesign by: